Wermdökorven ska ligga i saltlake i tre dagar sedan ska vi röda den. Spännande att se hur den smakar.
Nu är jag hungrig, trots den envetna lukten av fjälster på händer i näsan och överrallt. Om den hade luktat lite starkare hade jag kallat det för stank. Det luktar verkligen tarmar. Har någon här luktat på tarmar? Kanske varit med vid en slakt eller så? Då vet ni var jag menar.
Kväljande äckligt lukt.
Det är lite sliskigt att tänka sig att man äter upp den här tarmbiten (fjälstret) som den här gången är ett krokfjälster, dvs från nötkreatur. Käre fade gav mig också upplysningen om att han tror att det är tolvfingertarmarmen som man använder.
Härlig och aptitretande information =).
Måste ha mat. Inte käkat med än 3 mackor i dag.
Bilder från korvandet:
Förberedelser

Förberedelser

Förberedelser

Maler kött
Tiggaren
Färs
Fem meter lång, slemmig "kondom" hehe. Fjälster.
Fjälster. Av nöt den här gången. Luktar fruktansvärt.
Thüringer Bratwurst. (inga bilder på stoppningen. Svårt att ta kort när man
ska kontrollera mängden färs i fjälstret).
Svensk Wermödkorv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar