fredag 10 oktober 2008

Ännu mer bibel

Nu har jag inte så mycket mer frågor kvar. De flesta har jag nog redan ställt, numera är det mest intressanta stycken jag hittar som jag förvånas, äcklas, blir fundersam och (vid sällsynta fall) bli positivt överraskad av.

Det finns dock en fråga som jag ställer mig med tanke på vad som skrivs i 4 mos 16:1 - 50.
I hela det stycket beskrivs gid som en vlodtörstig galning som bara har hämnd och vansinne för ögonen. Gång på gång nåste Mose lugna och ge gud direktra direktiv för hur han ska styra, och det gär att jag ställer mig frågan: Vem är dne allsmäktige egentligen? Vem är det som bestämmer? När gud vid flera tillfällen måste lugnas och följa Moses order är det inte konstigt att man blir förvirrad över vem det är som i maktposition.
Inser Mose tillslut att gud är vansinnig, är det därför han känner sig manad till att varna och skydda sitt folk från gud.

Det här är ju skrattretande. Läs här:
4 mos 23:19 "gud är ingen människa, han ljuger inte, han är ingen dödlig, som ändrar sig. Vad han sagt det gör han, vad han lovat håller han". Det här är ju inget annatr än ren och skär lögn. Gud har ägnat de senaste tre moseböckerna åt att ta tillbaka löften, mörda folk urskillinglöst, han dividerar med sig själv och verkar inte alls veta vad han vill.

Det här är ju intressant. Uppmaning till incest:
4 mos 36:6 "detta är var herren befallt ifråga om Selofchads döttrar: De får gifta sig med vem de vill, bara det sker inom en släkt som tillhör deras fädernesstam". 36:8 "...detta för att varje israelit skall få behålla sina fäders egendom".

5 mos 13:1 -18
Här beskrivs det som händer med de som inte bekänner sig till religionen, de som syndar och de som tvivar och ifrågasätter. Man ska helt enkelt sö på ett eller annat sätt. Stening är oerhört populärt. Istället för att kanske få igenom de frågor ocg tvivel som människor kan tänkas ha och övertyga dem att religionen är "rätt" så ska de istället förintas innan de hinner så split i den övriga grupen. Vad är det för jäkla smörja? Vad lär man sig av det? Jo, att alla oliktänkande ska förintas, alla tvivlare, syndare och frågande skall utplånas. Det ska bara finnas det perfekta folket kvar. Det folk som en förvirrad och ständigt blodtörstig och hämndlysten gud har bestämd är (ska bli/vara) det perfekta folket.
Är det bara jag som får otrevliga accosiationer till en modern, vansinnig galning med samma uppfattning om oliktänkande, nämligen Hitler.

Och det bara fortsätter. Mer förintelse, mer utplåning, mer mord och mer vansinne. Så varför, om gud är så stor och mäktig och kan förhärda kungar och folk så att de måste mördas, varför kunde han inte istället gjort alla vänligt inställda till religionen så man sluppigt ha ihjäl oskyldigt folk som aldrig ens fick möjlighet att göra ett val. Och dessutom, varför är man dömd till döden för att man inte råkar tro på det Moses eller någon av prästerna säger? Det innebär ju att alla oliktänkande ska mördas eftersom "man ska utrota det onda ur folket".







Bibeln är späckad med mansgrisaktiga handlingar och manöver. Tillexempel den man som ger sin unga döttrar till mördare med smak för våldtäckt för att de inte ska angripa mannen som hälsar på. Eller en av reglerna kring missfall. Om en man råkar stöta till en kvinna så hon ramlar och får missfall, ska kvinnans man och mannen som knuffade komma överrens om en lämplig summa pengar som ersätting till (hör och häpna) kvinnans man.
Visst är detta något som jag blir skenheligt förbannad över, men det är inget som förvånar mig. Jag visste redan från början att bibeln är totalt manschauvinistisk.



Jo, varför, om gud är så stor och mäktig och kan förhärda kungar och folk så att de måste mördas, varför kunde han inte istället gjort alla vänligt inställda till religionen så man sluppigt ha ihjäl oskyldigt folk som aldrig ens fick möjlighet att göra ett val. Och dessutom, varför är man dömd till döden för att man inte råkar tro på det Moses eller någon av prästerna säger? Det innebär ju att alla oliktänkande ska mördas eftersom "man ska utrota det onda ur folket".

Inga kommentarer: