söndag 10 januari 2010

Träning?

Undrans om man ska ta och träna lite med hunden. på vovve-forumet igår anordnades det en utmaning för medlemmarna att fjärrdirigera sina hundar.
Såg flera av bidragen och blev imponerad och inspirerad, så nu funderar jag på att börja fjärrdirigera lite. Visserligen kan han sitta och ligga på låååångt avstånd redan. Men det går väldigt långsamt och att stå upp är något han inte fattat hur man gör än. Jo, han vet ju visserligen hur man står, men på kommandot "stå" så ställer han sig och går ett par steg fram och det duger inte.
Han ska stå... och stå stilla.

Och att genomföra momenten så långsamt som han gör duger inte heller. Han är ju för bövelen bara dryga 4 år, inte 104 år. Finns ingen anledning att vara seg som en gammal gubbe heller!

Nej, nu är det till att damma av klickern och träna tills tummen glöder, hehe.

Dessutom, helt off topic, så måste Fjanten till veterinären och ultraljuda bort lite (läs: MYCKET) tandsten. Han stinker värre än ett ruttet avlopp i munnen.
Tro inte att han missköts! Miffot har aldrig någonsin fått äta sötsaker, glass och sådant, just för tändernas skull. Vi försökte oss på Plaque Off, men det gjorde ingen större skillnad, han får tuggben att gnaga på flera dagar i veckan, men ändå bildar det vansinnigt äcklig tandsten som gör att jag hellre tungkysser en gammal gädda en ha Douglas' nos i ansiktet.
Jo, man kan ju borsta tänderna, och det gör jag på honom ett par gånger om året, under väldiga protester. Dessutom är det inte möjligt att borsta på insidan av tänderna.

Nåja, nog med förklaringar. Faktum är att Douglas stinker och att han riskerar inflammationer och tandlossning. Jag har därför bestämt att från och med nu så ska Voffen in och ta bort tandsten en gång om året.

Inga kommentarer: