onsdag 25 februari 2009

Enslingen

Ett stackars yngel finns kvar. Det andra försvann ut i stora akvariet där en maffiatetra tg upp jakten och slukade det lilla ynglet.
Ett litet yngel finns kvar och gömmer sig på botten (av alla ställen), längst in, längst ner, längst bort. Han simmar farligt nära glipan ut till de stora Fiskarna som alla patrullerar med jämna mellanrum för att se om de kan få sig en bit mat.
Det är tog bara en tidsfråga innan det här ynglet blir taget.

Jag har gjort en ny skiljevägg i alla fall. En bredare, så vid nästa ynglande kommer skiljeväggen sluta tätt mot att akvarieglaset och då finns det inte en chans att ynglen letar sig ut.... om de inte tar sig ut via hålen i plastskivan vill säga. För att förhindra det har jag köpt fler växter som ska sättasframför plastskivan på båda sidor, plus en massa växter som flyter vid ytan. Vid nästa yngeltillfälle kommer det inte finnas en chans att ynglen blir uppätna av de stora fiskarna....
Hoppas jag.

Det allra bästa hade ju förståss varit ett separat akvarium, mendet blir livte väl kostsamt att köa ett nytt akvarium med pump och grejor för att öka populationen av guppys i det redan befintliga akvariet. Tanken med de här guppy-ynglandet är just för att jag vill ha fler guppys i akvariet och att det vore roligt att lyckas med att få några yngel att bli vuxna.
Har ingen tanke på odling, så det känns ju lite dyrt att köpa ett nytt akvarie för ett enstaka tillfälle =).

Nu är det dags för plugg. Och jobb.

Inga kommentarer: