fredag 31 juli 2009

Renovering

Vi har börjat med att måla källaren nu. Tanken var att vi skulel gått med färgspruta och sprutmålat väggarna och taket eftersom det handlar om åtskilliga kvadratmedet som ska målas. Så fader köpte en färgspruta som var totalt värdelös.
Först fick vi ägna en halvtimme åt att komma på hur man öppnade den förbannade apparaten så man kunde hälla i färgen. Tro inte att det fanns någon beskrivning i manualen för hur man skulle göra.
När vi väl kom på hur man skulle göra var det dags att fylla på färg och börja måla. Vi stack in kontakten och tryckte på "on"... och höll på att bli döva! Aldrig hört så mycket oväsen från en sådan liten apparat tidigare. Den dörnade på som en fullpoackad hårdrockkonsert. Öronbedövande. Efter lång tids av vrålande sprutade det till sist fram en smal stråle färg som landade linkt en spottloska på väggen och omedelbart började rinna.
Försökte på alla möjliga vis ändtra munstycke så att strålen skulle bli vidare så man kunde täccka en större del av väggen. Inte då. Tydligen var maskinen inställd på spottloska, och så fick den förbli medan vi svärande förpassade dem till en sopsäck.
Vilket jäkla skitpryl!

Det blir till att måla med pensel och roller istället. Det går ganska fort.
Vi har börjat att grunda panelen nu. I veckan som kommer är det väl tänkt att vi ska inköpa ett par roller så vi kan rolla putsen. Det komemr gå åt åtskilliga liter färg till det här rumme.
Det är 3,5 meter brett och 8,5 meter långt. Alla väggar och taket ska målas vitt, minst två gånger. Panelen (som täcker tre av väggarna) behövs nog målas minst tre gånger.
Sedan ska det läggas golv...

Vi har att göra =)

Inga kommentarer: